Bonukset.info

Pokeri — rakeback ja bonukset

Pokerivinkit

Siltä varalta ettet huomaa sivun lopussa olevia linkkejä: tsekkaa yksityiskohtaiset artikkelit.

Pokerivinkit ja -artikkelit

Pokeri on tällä hetkellä suosituin ja seuratuin korttipeli. Sitä pelataan ympäri maailmaa lukuisina eri versioina. Vaikka peliversioita on monia on yhteistä lähes kaikille pokeriversioille se että tavoitteena on muodostaa viidestä kortista mahdollisimman hyvä yhdistelmä eli "pokerikäsi". Eniten tällä hetkellä pelattu pokeri on Texas Holdem.

Täältä löydät vähän alustusta juuri no-limit Texas Holdemin pelailuun. Sivulle lisätään uusia pokeriartikkeleita silloin tällin pokeriskenen kehittyessä ja muuttuessa.

Pokeri — pelaajien vai korttien peli?

Pokerista tekee mielenkiintoisen se, että parhaimmat kortit saanut ei välttämättä voita, sillä pokeri on panostuspeli. Joudut pelaamaan ihmisiä, et vain kortteja. Vain loppuun asti pelattu käsi voi voittaa. Jos uskot jollain toisella pelaajalla olevan sinua paremman käden koska hän panostaa paljon, on sinun luovuttava, mutta entä jos hän vain bluffaa ja sinulla onkin paras käsi? Sen saat selville vain maksamalla vastustajasi panostuksen.

Pelaajan lukeminen — miksi hän panostaa, luopuuko hän jos muut korottavat uudelleen jne. — onkin pokerin pelaamisen avain. Jos pelaat vain omia korttejasi, häviät varmasti.

Pokerikädet

Seuraavaa pokerikäsien järjestystä käytään lähes kaikkialla ja lähes kaikissa pokeri peleissä:

Värisuora on paras mahdollinen pokerikäsi. Viisi peräkkäistä samaa maata olevaa korttia. Jos kahdella pelaajalla on molemmilla värisuora voittaa se jolla on värisuorassaan suurin kortti. Jos molempien värisuorien korkein kortti on yhtä suuri on tuloksena tasapeli. Eri mailla ei pokerissa siis ole arvojärjestystä. Värisuoraa, jonka korkein kortti on ässä, kutsutaan kuningas värisuoraksi (royal flush).

Neloset on seuraavaksi paras pokerikäsi: neljä samansuuruista korttia, esimerkiksi neljä kymppiä. Jos useammalla pelaajalla on neloset, voittaa se jolla on suurimmat neloset. Eli neljä kymppiä voittaa neljä ysiä. Jos pelaajilla on samat neloset, voittaa se jolla on korkein viides kortti "hai". Jos myös viides kortti on yhtä suuri on kyseessä tasapeli.

Täyskäsi — käsi, jossa on kolme samaa korttia ja pari. Eli vaikka kolme viitosta ja kaksi seiskaa. Jos useammalla pelaajalla on täyskäsi, voittaa se, jolla kädessään on isoimmat kolmoset. Jos kolmoset ovat yhtä suuret, voittaa se, jolla on isompi pari. Jos myös parit ovat yhtä suuret, menee potti jakoon tasapelin myötä.

Väri — kaikki viisi korttia samaa maata. Jos usealla pelaajalla on väri voittaa se, jonka värissä on korkein kortti. Jos korkein kortti on sama, ratkaisee seuraavaksi korkein kortti, jne.

Suora — pelaajan kaikki viisi korttia ovat peräkkäisiä suuruusjärjestyksessä. Vaikkapa kortit 6, 7, 8, 9 ja 10 muodostavat suoran. Jos useammalla pelaajalla on suora, voittaa se, jonka suorassa on korkein kortti.

Kolmoset — kolme samansuuruista korttia ja kaksi korttia, jotka eivät muodosta paria. Jos usealla pelaajalla on kolmoset voittaa se, jolla on kädessään korkeimmat kolmoset. Jos kolmoset ovat samat, ratkaisee järjestyksen suurempi kahdesta muusta kortista — jos sekin on sama, ratkaisevat pienemmät kortit järjestyksen.

Kaksi paria: kaksi korttia, jotka muodostavat parin (kaksi samansuuruista korttia), sekä kaksi muuta korttia, jotka muodostavat toisen parin, ja yksi ylimääräinen kortti. Se voittaa, jolla on kädessään korkein pari. Jos korkeimmat parit ovat samoja, ratkaisee huonomman parin suuruus. Jos nekin ovat samoja ratkaisee ylimääräisen viidennen "hai"-kortin suuruus järjestyksen.

Pari: kaksi samansuuruista korttia ja kolme ylimääräistä korttia. Jos usealla pelaajalla on pari, ratkaisee parin suuruus järjestyksen. Jos parit ovat samoja, ratkaisee parhaan ylimääräisen kortin suuruus. Mikäli sekin on sama, ratkaisee toiseksi parhaan kortin suuruus jne.

Haikortti: jos pelaajilla ei ole mitään ylläolevista käsistä, voittaa se pelaaja, jolla on kädessään korkein kortti. Jos korkeimmat kortit ovat samansuuruisia ratkaisevat toiseksi korkeimmat kortit jne.

Sökö

Sökössä on lisäksi neljän kortin suora ja neljän kortin väri. Ne asettuvat käsien järjestyksessä parin ja kahden parin väliin. Eli ne voittavat parin, mutta häviävät kahdelle parille. Neljän väri voittaa neljän suoran.

Aloituskädet

Lähes kaikki "pokeria aloittelijoille" -tyyppiä olevat nettisivut vannovat hyvin tiukan aloituskorttipelin nimeen.

Eli pelaajia käytännössä neuvotaan pelaamaan vain kuvaparit, AKs-, AQs-, AK- ja AQ-kädet. Samalla neuvotaan reissamaan kyseisillä käsillä lähes aina ennen floppia. Tälle on tietenkin olemassa aivan pätevät matemaattiset perusteet: AA on ylivoimainen suosikki mitä muuta yksittäistä kättä vastaan tahansa. Mutta jos flopin näkee vaikkapa viisi pelaajaa, on tilanne aivan toinen: AA ei voita edes joka toinen kerta. Eli tiukka agressiivinen pelaaja pyrkii saamaan yksi yhtä vastaan tilanteen ja luottaa siihen, että parempi lähtökäsi kestää.

Pokeri on kuitenkin vaikea ja monimutkainen peli, eikä pokerissa voittaminen ole aina vain aloituskorttien valinnasta kiinni. Pokeri on peli, jossa pelataan pelaajia — ei kortteja — ja tämä unohtuu turhan usein kun neuvotaan ensikertalaisia. Hyvin tiukka aloituskäsien valinta toki helpottaa flopin jälkeistä pelaamista ja vältät monia ongelmallisia tilanteita. Mutta samalla hyvin tiukka pelitapa tekee pelistäsi helposti luettavaa. Jos muut pelaajat pystyvät arvaamaan aloituskorttisi aina, et varmasti voita. Supertiukkista vastaan on helppo luopua korteistaan. Pokerissa voitat vain jos saat muut maksamaan.

Sotke ja sekoita pelaamistasi. Tee muille pelaajille vaikeaksi tietää korttisi. Arvaamatonta pelaajaa vastaan on todella hankala pelata. Maksa siis joskus isokin reissu kakkosparilla ja reissaa välillä jätkä-ysillä…

Panostus ja positio

Pokeri on panostuspeli. Panostamalla tai korottamalla siirrät ongelman ratkaisun vastustajallesi. Se, joka panostaa ensin, yleensä myös voittaa. Tämä on muistettava jo pre-flop-ratkaisuja tehdessäsi. Huono pre-flop-positio (olet ensimmäisenä, toisena tai kolmantena panostusvuorossa). kääntyykin monesti hyväksi positioksi flopin jälkeen.

Position vaihtuminen perustuu siihen, että pre-flop-pelissä ensimmäisenä toimivat eivät saa vielä informaatiota muiden toiminnasta; jos limppaat mukaan huonolla kädellä on, lähes pakko luopoa myöhäisen position suurta jopa all-in-korotusta vastaan. Todella hyvällä kädellä on taas riski, että korotat liikaa ja kaikki luopuvat. Tilanne on kuitenkin kokonaan toinen flopin jälkeen. Tiedät jo miten muut ovat pelanneet ennen floppia, ja pystyt ehkä jopa arvaamaan vastustajasi kortit. Ainakin jos vastassa on tyypillinen tiukkis.

Vahva panostus flopin jälkeen saa muut pelaajat hankalaan asemaan, koska yleensä floppi ei osu. Vastustajasi ei useimmiten saa haluamiaan kortteja flopissa. Ole toki varovainen jos itselläsi on kädessä vaikkapa pikkupari ja flopissa esimerkiksi A, K, 10 sekä vastassa tiukka pelaaja. Älä panosta, jos oletat, että vastustajasi todennäköisesti osui — käsistä on myös osattava luopua. Mutta jos luulet, että vihu ei saanut ainakaan kovin hyvää kättä: panosta, panosta ja panosta.

Älä slouvvaa

Siis ei hidastella. Jos osuu, panosta — älä anna muille ilmaisia kortteja. Ei ole mitään niin typerää kuin hävitä kolmosilla värille, jonka olet antanut ilmaiseksi. Hidastele vain kun olet saanut varmat voittokortit jo flopissa, tai jos jälkeesi on vuorossa todella agressiivinen pelaaja, joka varmuudella panostaa jos sinä et.


Tarkemmin jaoteltua pokerilöpinää löydät tästä menuluettelosta:

Tilaa uutiskirje

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia tarjouksia; esimerkiksi ilmaista pelirahaa ja ilmaiskierroksia.